Kako povećati broj noćenja?

Kako povećati broj noćenja?

07.05.2016. 03:41:39



Ukoliko ste novi iznajmljivač apartmana ili je konkurencija u vašem mjestu prevelika, za pretpostaviti je da ste si vrlo vjerojatno postavili pitanje kako povećati broj noćenja, kako privući što veći broj gostiju, te kako najviše izvući iz sezone. Kako bi na koncu i sam vaš profit bio veći. Prije svega treba uzeti u obzir sam položaj apartmana, koliko je on u stvari s obzirom na svoju lokaciju atraktivan gostima. Treba uzeti u obzir i koliko broj turista ostvaruje noćenja u vašem mjestu. Ukoliko je vaš apartman nešto udaljeniji od mora, za pretpostaviti je da će sam po sebi privući manje gostiju od onih koji su nedaleko ili tik uz morsku obalu. No ne treba očajavati i za to postoje određene smjernice.
Najbolje bi bilo urediti okoliš apartmana i postaviti na zelenu površinu u vrtu na primjer igraonicu za djecu. Jest da na taj način birate ciljanu populaciji, odnosno obitelji s djecom, ali cilj vam je pridobiti stalne goste. Nije zgorega i poraditi na svom odnosu sa gostima, odnosno biti im totalno na usluzi. Daljnje mjere koje mogu privući vaše potencijalne goste su izgled i opremljenost samog apartmana. Pa bi tako bilo dobro gostima omogućiti sadržaje tipa satelitska televizija, Internet, aparati za kavu ili čak uslugu zajedničkog doručka na terasi, te sličnih sadržaja. Eventualno ako ste veće platežne sposobnosti osigurati sadržaje tipa bazen ili sauna ili teretana, za svoje goste. No nemojmo se zavarati činjenicom da će sve to doprinijeti drastičnom povećanju noćenja. To se može ostvariti samo dobrom reklamom i pri tome treba koristiti sva medijska sredstva koja su na raspolaganju, a ponajviše internet.
Samo dobra usluga, adekvatno oglašavanje, realan omjer između cijene i usluge, te ono što je najvažnije – zadovoljan gost, može vam u konačnici dovesti veći broj noćenja a time i veći profit. Stoga ukoliko dosad niste, iskoristite Internet kao sredstvo oglašavanja, jer većina turista svoj odmor započinje baš na internetu, u potrazi za adekvatnim smještajem.